Τα τελευταία χρόνια η αγορά διατροφής για κατοικίδια παρουσιάζει μια τάση για νέα, καινοτόμα και φυσικά προϊόντα, που θα εξασφαλίζουν την υγεία των μικρών μας φίλων. Και αυτό είναι δικαιολογημένο γιατί με βάση τις ανακλήσεις τροφών οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ανησυχούν ιδιαίτερα για το περιεχόμενο των συσκευασμένων τροφών.

Οι ασθένειες που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της κακής διατροφής, μέσα από μελέτες και επιστημονικές έρευνες που έχουν γίνει, αύξησαν τη θνησιμότητά των ζώων συντροφιάς. Έχουμε διαβάσει επανειλημμένα για ανάκληση τροφών που προκάλεσαν σοβαρές ασθένειες ή ακόμη και τον θάνατο σε ζώα συντροφιάς.

Η διατροφή́ B.A.R.F. (Biologically Appropriate Raw Food) δηλαδή βιολογικά κατάλληλη ωμή τροφή, την οποία ανακάλυψε πριν από 30 σχεδόν χρόνια ο διάσημος Αυστραλός κτηνίατρος Ian Billinhurst, σκοπό έχει να προσφέρει στο κατοικίδιο μια ολοκληρωμένη, ασφαλή τροφή, από αγνά, φυσικά υλικά ώστε να είναι χαρούμενο, υγιές και δυνατό χωρίς αρρώστιες και αλλεργίες.

Η αγάπη μου για τα ζώα με οδήγησε στο να αποκτήσω δύο σκύλους συντροφιάς, με τους οποίους ασχολιόμουν αρκετές ώρες την ημέρα. Θέλοντας να εμβαθύνω τις γνώσεις μου στο θέμα διατροφής των σκύλων για να τους προσφέρω το καλύτερο, άρχισα να διαβάζω ανεξάρτητες έρευνες και άρθρα από διάσημους κτηνιάτρους για τη φυσική αληθινή διατροφή και τα οφέλη της.

Με προβλημάτιζε το πως γίνεται μια κονσέρβα φαγητού ή μια κροκέτα με τεχνητά αρώματα, συντηρητικά και χρώματα να θεωρείται «σωστή τροφή» για σκυλιά ή για γάτες. Ειδικά ένα προϊόν που έχει υποστεί τόση μεγάλη επεξεργασία και έχει την δυνατότητα να διατηρείται στο ράφι με την μέθοδο των συντηρητικών τόσο πολύ καιρό, να θεωρείται αληθινή τροφή και να υποστηρίζει ότι βοηθάει στην υγεία του ζώου την στιγμή που τα ευρήματα έδειχναν ότι προκαλούσε ασθένειες.

Ξεκίνησα λοιπόν να δίνω στους σκύλους μου ωμή διατροφή, έχοντας ακούσει πολύ καλά λόγια από φίλους που χρησιμοποιούσαν αυτού του είδους την διατροφή για τα δικά τους σκυλιά. Τα αποτελέσματα ήταν άμεσα και εντυπωσιακά, καθώς τα σκυλιά μου συνεχώς βελτίωναν τα χαρακτηριστικά τους και ήταν εμφανώς πιο υγιή, χωρίς αρρώστιες, κάτι που αποδεικνυόταν και από εξετάσεις αίματος που τους έκανα πριν και κατά την διάρκεια της διατροφής. Ενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα, άρχισα να φτιάχνω ωμά μπιφτέκια στην κουζίνα του σπιτιού μου (από κοτόπουλο ή άλλα κρέατα), τα οποία έδινα σε φίλους για να τα δώσουν στα δικά τους σκυλιά. Κάπως έτσι, γεννήθηκε η ιδέα για μια νέα επιχείρηση φυσικής διατροφής για ζώα συντροφιάς.Έτσι η Nature’s Food δημιούργησε μια σειρά εξαιρετικά ποιοτικών προϊόντων φυσικής διατροφής, που περιέχουν 100% φυσικά συστατικά Ελληνικής παραγωγής.

Η πλήρης σειρά προϊόντων, που θα λανσαριστεί σταδιακά, αποτελείται από ολοκληρωμένα γεύματα και λιχουδιές. Το κάθε γεύμα αποτελείται από ένα μείγμα λαχανικών, φρούτων με υπερτροφές, μπαχαρικά και έλαια, έχοντας ως βάση τον κιμά από κρέατα ελληνικής παραγωγής, χωρίς την προσθήκη συντηρητικών ή άλλων καρκινογόνων ουσιών και χημικών συμπληρωμάτων. Όλα τα υλικά είναι 100% φυσικά και τα προϊόντα μας δημιουργούνται αποκλειστικά στην Ελλάδα.

Τα προϊόντα μας βασίζονται στη διεθνώς αναγνωρισμένη για τα πλεονεκτήματά της διατροφή B.A.R.F (ωμοφαγία), η οποία χαρίζει υγεία, ενέργεια και λαμπερό τρίχωμα στα κατοικίδια.Επιπροσθέτως η Nature’s Food κατέχει νόμιμα άδεια παραγωγής και εμπορίας ζωοτροφής για σκύλους και γάτες από Το Ελληνικό Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και συγκεκριμένα από το τμήμα ζωοτροφών.

O οδηγός διατροφής μας βασίζεται στο 3% του σωματικού βάρους για μικρόσωμα σκυλάκια, περίπου 2,5% για τα μεσαία και μεγάλα σκυλιά και περίπου 2% για τα γιγαντιαία σκυλιά. Ωστόσο, είναι ασφαλές να προσαρμόσετε αυτές τις συνιστώμενες ποσότητες ανάλογα με τον τρόπο ζωής, όρεξης τους και ηλικίας τους. Για παράδειγμα τα κουτάβια έχουν αυξημένες ανάγκες διατροφής λόγω της ανάπτυξης τους με ανάγκη για πιο συχνά γεύματα και δεν προτείνεται η αφαγία.

Το βασικό κλειδί για το απόλυτα ποιοτικό φρεσκοκατεψυγμένο μπιφτέκι ή κιμάς (bulk) είναι η κατάψυξη σε ελάχιστο χρόνο μετά την παρασκευή του. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται μέθοδος βαθιάς κατάψυξης shock σε θερμοκρασία -38Ο C και χρησιμοποιείται ως η πιο κατάλληλη μέθοδος συντήρησης κατεψυγμένων προϊόντων αφού επιτρέπει στην τροφή να διατηρηθεί και να αποθηκευτεί χωρίς την προσθήκη συντηρητικών.

Το πλεονέκτημα της είναι ότι διατηρεί τα θρεπτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος αναλλοίωτα όπως την γεύση, την υφή, το χρώμα και τη μυρωδιά του φρέσκου όπως τη στιγμή που δημιουργήθηκε αδρανοποιώντας τους παθογόνους οργανισμούς όπως, salmonella, e-coli & listeria.

Αυτό επιτυγχάνεται στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις μας χάρη στις προηγμένες τεχνολογίες κατάψυξης, όπως το blast chiller αλλά και συντήρησης των προϊόντων μας σε όλα τα στάδια επεξεργασίας, αποθήκευσης μεταφοράς και διάθεσής τους στα σημεία πώλησης.

 • 100% αληθινή τροφή από αληθινά φρέσκα συστατικά.
 • Φρέσκο-κατεψυγμένο προϊόν με την μέθοδο βαθιάς κατάψυξης shock ως το μέσο συντήρησης αντί για συντηρητικά και επιβλαβή πρόσθετα.
 • To κρέας, τα πουλερικά & τα ψάρια που χρησιμοποιούμε ως πρώτη ύλη είναι Α’ διαλογής καθώς μπορούν να προοριστούν και για ανθρώπινη κατανάλωση.
 • Χρησιμοποιούμε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, μπαχαρικά και κάποια superfoods εξαιρετικής ποιότητας.
 • Οι τροφές μας δεν περιέχουν συντηρητικά, πρόσθετα, χημικά, τεχνητές χρωστικές, ενισχυτικά γεύσης, συνθετικά ή πρόσθετα αρώματα. Μόνη αληθινή τροφή!
 • Χωρίς σιτηρά & δημητριακά που επιβαρύνουν το πεπτικό σύστημα του σκύλου.
 • Δεν περιλαμβάνει τα γνωστά αλλεργιογόνα: καλαμπόκι, σόγια, σιτάρι.
 • Τα μενού μας είναι ισορροπημένα, δηλαδή η αναλογία σε όλα τα συστατικά όπως βάση κρέατος-ψάρι/κόκκαλα/λαχανικά/φρούτα κλπ. είναι στα ποσοστά που χρειάζονται για την ισορροπία του σκύλου.
 • Ενισχυμένα με προβιοτικά από το πρόβειο γιαούρτι για την ενίσχυση της καλής λειτουργίας του πεπτικού συστήματος του σκύλου σας.
 • Με φυσικά αντιοξειδωτικά όπως η κουρκουμίνη και η τριμμένη ινδική καρύδα.
 • Είναι 100% Ελληνικό προϊόν και παρασκευάζεται στην χώρα μας!
 • Ποικιλία σε συνταγές με διαφορετικά μενού & λιχουδιές για να καλύψουν τις ανάγκες του σκύλου σας και να έχει ποικιλία στην διατροφή του. Η εναλλαγή βοηθάει στο να λαμβάνει τα οφέλη από όλες τις τροφές και η ποικιλία βοηθάει & στην ψυχολογία του σκύλου.
 • Έυκολη μεριδοποίηση της τροφής με το νέο μας προϊόν σε σχήμα μπιφτέκι.
 • Πρακτική συσκευασία σκαφιδίου για εύκολη απόψυξη της τροφής που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως πιατάκι για να δίνετε από εκεί την τροφή του αν το επιθυμείτε.