Tι είναι η B.A.R.F.;

Πρόκειται για την επιστροφή του σκύλου στις ρίζες του.

Δηλαδή για ένα είδος διατροφής που εκπόνησε και έφερε στην επιφάνεια ο διάσημος πλέον Αυστραλός κτηνίατρος Ian Billinghurst. Η διατροφή αυτή την οποία εκατομμύρια ζωόφιλοι στον κόσμο ακολουθούν πιστά στηρίζεται στον τρόπο που ο σκύλος τρεφόταν όταν ζούσε ελεύθερος στη φύση. Πρόκειται για την ωμοφαγία (όχι σε καμία περίπτωση ο αγαπημένος μας φίλος δεν θα μετατραπεί σε αιμοβόρο κτήνος – είναι μύθος) και τα πάντα δίνονται ωμά ώστε το «καμάρι» μας να λαμβάνει όλες τις απαιτούμενες ουσίες μέσα σε ένα μήνα.

Έτσι θα πρέπει να του δίνουμε μέσα στο διάστημα των 30 ημερών:

Κρέας, κόκκαλα, κάποια όργανα όπως η καρδιά, λαχανικά και φρούτα (μόνο πολτοποιημένα αφού το πεπτικό σύστημα των σαρκοφάγων δεν έχει τη δυνατότητα να διασπάσει την κυτταρίνη όπως συμβαίνει με το αντίστοιχο των χορτοφάγων), αυγά, ψάρια.

Η Nature’s Food μέσα από πραγματικές εμπειρίες έχει μελετήσει βαθιά το θέμα της σωστής διατροφής του σκύλου. Έχει δημιουργήσει γεύματα με γνώμονα την διατροφική ισορροπία έτσι ώστε να μπορεί ο σκύλος σας μέσα από τους προτεινόμενους συνδυασμούς να λάβει το μέγιστο των θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται. Για αυτό τον λόγο τηρούμε αυστηρά τις αναλογίες σε κρέας, κόκκαλα (ασβέστιο-φώσφορο: 1,2/1), όργανα όπως καρδιά, λαχανικά, φρούτα, έλαια, και άλλα ωφέλιμα συστατικά που βελτιώνουν την υγεία και ευεξία του.

Είναι οι ωμές τροφές σας για τα κατοικίδια ζώα, ασφαλή ; Τι γίνεται με τα βακτηρίδια;

Η ασφάλεια των τροφίμων μας είναι η αποκλειστική μας προτεραιότητα. Η τροφή παρασκευάζεται σε εγκαταστάσεις που συνδέονται με τα ανθρώπινα πρότυπα παραγωγής τροφίμων, με συνεχείς ποιοτικούς ελέγχους και μεθόδους  HACCP, έγκριση μικροβιολογικών δοκιμών και διατροφικής αξίας από γνωστό εργαστήριο στη Ελλάδα με την επωνυμία Agrolab και ιχνηλασιμότητα  των πρώτων υλών μας. Εμείς στην Nature’s Food νοιαζόμαστε για τα κατοικίδια σας και είμαστε περήφανοι να πούμε ότι εργαζόμαστε σκληρά για να δημιουργήσουμε τα  πλέον κατάλληλα ωμά τρόφιμα προς κατανάλωση και για αυτό ακολουθούμε  τα πιο αυστηρά πρωτόκολλα ασφάλειας.

Η μονάδα παραγωγής μας έχει ειδικά κατασκευαστεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία της ΕΕ για την κατασκευή και τη διανομή των πρώτων υλών με βάση το κρέας. Έχουμε ξεχωριστή ελεγχόμενη θερμοκρασία στα τμήματα των πρώτων υλών, παραγωγής, συσκευασίας, και αποστολής των τελικών προϊόντων, προκειμένου να διατηρηθούν τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί ειδικές υπηρεσίες μεταφοράς με HACCP εξασφαλίζοντας ότι η τροφή θα παραδοθεί άμεσα στον τόπο αποστολής, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο απόψυξης του προϊόντος κατά την παράδοση αποφεύγοντας έτσι οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να προκύψει από την εκ νέου κατάψυξη. Οι εγκαταστάσεις παραγωγής μας είναι καταχωρημένες στην περιφέρεια Αττικής και συγκεκριμένα στην διεύθυνση Αγροτικής & Κτηνιατρικής πολιτικής για ζωικά υποπροϊόντα.

Η σωστή υγιεινή είναι ύψιστης σημασίας για την ποιότητα του προϊόντος μας και για αυτό φροντίζουμε να τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα καθαριότητας και αποστείρωσης κατά την διαχείριση, προετοιμασία και αποθήκευση της τροφής στις εγκαταστάσεις μας.

Είναι ασφαλές να ταΐσει κάποιος με κόκαλα τα κατοικίδια ζώα;

Μόνο αν είναι ωμά! Τα ψημένα κόκκαλα έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε υγρασία και μπορεί εύκολα να σπάσουν ή να προκαλέσουν πνιγμό. Τα ακατέργαστα κόκκαλα είναι πλούσια σε υγρασία, πιο μαλακά, πιο ευέλικτα και πολύ εύπεπτα στο υψηλό ph που περιέχουν τα οξέα του στομάχου ενός σκύλου ή γάτας.

Οι γάτες, για παράδειγμα, πάντα έτρωγαν τα ωμά κόκκαλα από ποντίκια, πουλιά ή ακόμα και από κουνέλια.

Τα ωμά σαρκωμένα κόκκαλα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της διατροφής του κατοικίδιου ζώου σας που ακολουθεί μια ωμή διατροφή και πρέπει να δίδονται όποτε αυτό είναι δυνατό. Τα ωμά κόκκαλα είναι πλούσια σε υπέροχα φυσικά θρεπτικά συστατικά με τα οποία πολλοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων αναγκάζονται ήδη να συμπληρώνουν τη διατροφή τους, εφόσον δεν περιλαμβάνονται στις φυσικές πηγές της διατροφής των κατοικίδιων τους.

Περιέχουν θρεπτικά συστατικά όπως γλυκοζαμίνη και χονδροϊτίνη, τα απαραίτητα ωμέγα λιπαρά οξέα και φυσικά το ασβέστιο, φώσφορο και άλλα σημαντικά μέταλλα όπως το μαγνήσιο που χρειάζονται για την σωστή ανάπτυξη του μυοσκελετικού συστήματος του σκύλου.

Η μελλοντική γκάμα των προϊόντων μας θα περιλαμβάνει ωμά σαρκωμένα κόκκαλα, ολόκληρες μερίδες κρέατος, κατεψυγμένες και αποξηραμένες λιχουδιές , τα οποία θα παρέχουν πολλά από τα παραπάνω θρεπτικά συστατικά, αλλά δεν μπορούν να θεωρηθούν πλήρη ισορροπημένα γεύματα αντί της βασικής τροφής του σκύλου σας.

Πόσο συχνά…..

Πιστεύουμε ότι τα ωμά κόκκαλα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ωμής διατροφής, παράλληλα με τα πλήρη και ισορροπημένα γεύματα μας. Απλά δώστε ένα στο σκύλο σας κάθε δεύτερη ημέρα για να το ροκανίζει και να βελτιώσει την υγεία των δοντιών του, του στόματος και των ούλων. Τα κόκκαλα και το μάσημα παρέχουν επίσης στο σκυλί σας μια διέξοδο για τη φυσική συμπεριφορά του , καθώς και την απελευθέρωση των ενδορφινών που το ηρεμούν. Μερικά κόκκαλα μπορεί να διαρκέσουν περισσότερο από ό, τι άλλα, και ορισμένα μπορεί να είναι πολύ σκληρά για νεαρά σκυλιά ή ηλικιωμένα σκυλιά με ασθενέστερα δόντια. Παρακαλώ επιλέξτε τα πιο κατάλληλα κόκκαλα ή φυσικές λιχουδιές για μάσημα, για το σκυλί σας.

Πόσο συχνά πρέπει να ταΐζω ωμά κόκαλα;

Πιστεύουμε ότι τα ωμά κόκαλα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ωμής διατροφής, παράλληλα με τα πλήρη και ισορροπημένα γεύματα μας. Απλά δώστε ένα στο σκύλο σας κάθε δεύτερη ημέρα για να το ροκανίζει και να βελτιώσει την υγεία τών δόντιων του, του στόματος και των ούλων. Τα κόκαλα και το μάσημα παρέχουν επίσης στο σκυλί σας μια διέξοδο για τη φυσική συμπεριφορά του , καθώς και την απελευθέρωση των ενδορφινών που το ηρεμούν.

Μερικά κόκαλα μπορεί να διαρκέσουν περισσότερο από ό, τι άλλα, και ορισμένα μπορεί να είναι πολύ σκληρά για νεαρά σκυλιά ή ηλικιωμένα σκυλιά με ασθενέστερα δόντια.

Παρακαλώ επιλέξτε τα πιο κατάλληλα κόκαλα ή λιχουδιές για μασημα, για το σκυλί σας.

Μπορεί στα κουτάβια και γατάκια να δοθεί ωμή διατροφή;

Απολύτως Ναι! Μετά από περίπου 6 εβδομάδες. Η ακατέργαστη διατροφή θα ήταν η βάση της διατροφής όταν τα άγρια μικρά ​​ζώα απογαλακτίζονται.

Έχουμε συμπεριλάβει έναν οδηγό σίτισης για κουτάβια σε αυτή την ιστοσελίδα καθώς και ειδικό μενού για τα κουτάβια.

Μπορεί η ωμή διατροφή να δίδεται σε ένα κατοικίδιο ζώο με ευαίσθητο στομάχι;

Ως γενική δήλωση η απάντηση είναι ΝΑΙ, στην πραγματικότητα μάλιστα, η διατροφή με βάση το ωμό κρέας μπορεί πολύ συχνά να λύσει το ζήτημα του ευαίσθητου εντέρου!

Πολλοί “ολιστικοί” κτηνίατροι αποδίδουν την ευαίσθησία του στομάχου ενός κατοικίδιου ως αντίδραση του ζώου που αναγκάζεται να αφομοιώσει τα μαγειρεμένα επεξεργασμένα, αμυλούχα τρόφιμα, πλούσια σε σιτηρά, για τα οποία το πεπτικό τους σύστημα δεν έχει εξελιχθεί στη φύση.

Εάν γνωρίζετε ότι το κατοικίδιο ζώο σας έχει μια συγκεκριμένη αλλεργία, ισχυρή δυσανεξία ή ανησυχείτε για την υγεία του πεπτικού τους συστήματος, εμείς σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα να επισκεφθείτε έναν ειδικό Φυσικό ή Ολιστικό κτηνίατρο. Αυτοί οι κτηνίατροι είναι από τους λίγους οι οποίοι έχουν μελετήσει τη διατροφή πέρα από τις παραδοσιακές μελέτες της χειρουργικής επέμβατικής κτηνιατρικής.

Θα επηρεαστούν τα κόπρανα του κατοικιδίου μου εάν αλλάξει η διατροφή του σε ωμή διατροφή;

Αυτό πιθανά να είναι το ελάχιστο ζήτημα. Η γενική παρατήρηση από την προσωπική μας εμπειρία αλλά και την ενημέρωση που έχουμε από τους πελάτες μας που δίνουν ωμή τροφή είναι ότι ένα κατοικίδιο ζώο που τρέφεται με ωμή τροφή, και με την κατάλληλη ποσότητα σε ωμά οστά, θα έχει κόπρανα πιο στερεά, και πιο εύκολο να συλλεχθούν και το σημαντικότερο χωρίς να μυρίζουν. Επιπλέον δε διαλύονται με τον καιρό αν αφεθούν μεγάλο χρονικό διάστημα όπως διαλύεται μια κιμωλία.

Τα πιο στερεά κόπρανα θα βελτιώσουν επίσης προβλήματα στον πρωκτικό αδένα. Καθώς τα κόπρανα διέρχονται από αυτούς, θα επιτρέψουν στους πρωκτικούς αδένες να λειτουργήσουν με φυσικό τρόπο.

Με τους αυστηρούς ελέγχους ασφαλείας που διενεργούμε στην εταιρεία μας, σύμφωνα με τους κανονισμούς ασφάλειας, εάν οι κενώσεις του κατοικίδιου σας επηρεαστούν, θα οφείλεται στη μετάβαση στη νέα διατροφή και όχι σε τυχόν βακτηρίδια.

Πώς μπορώ να μεταβώ με το σκύλο / γάτα μου στην ωμή διατροφή σας;

Δείτε την ενότητα της μετάβασης εδώ.

Παραμένουμε στην διάθεση σας για να σας βοηθήσουμε στην μετάβαση από την μια τροφή στην αληθινή ωμή διατροφή με τα πολλαπλά οφέλη.

Πώς μπορώ να διατηρήσω και να ξεπαγώσω τα κατεψυγμένα, με βάση το κρέας, προϊόντα σας;

Σας συνιστούμε να ταΐσετε τον σκύλο σας με τα μενού της Nature’s Food αποψυγμένα, είτε στο ψυγείο τη νύχτα ή αφήνοντας τα απλά να ξεπαγώσουν με τον ίδιο τρόπο που θα ξεπαγώνατε με ασφάλεια οποιοδήποτε κρέας που θα καταναλώνατε.

Τα μπιφτέκια μπορεί να χρειαστούν από 3-4 ώρες ανάλογα με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος που τα αφήνετε να ξεπαγώσουν. Ο κιμάς των 1000 γραμμαρίων μπορεί να χρειαστεί περισσότερο, δεδομένου ότι είναι ένα πυκνότερο προϊόν. Όλα τα αποψυγμένα κρέατα πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο και να καταναλωθούν εντός 2-3 ημερών.

Σε ποια ηλικία μπορεί ένα κουτάβι να αλλάξει σε τροφή για ενήλικα;

Σε μεσαίες και μεγαλόσωμες φυλές το κουτάβι μετά από τους 15-18 περίπου μήνες θα μπορεί να τρέφεται με την τροφή για ενήλικα σκυλιά. Τα μικρόσωμα κουτάβια μπορούν να αλλάξουν τροφή περίπου στους 12-15 μήνες.

Πώς μπορώ να ταΐσω το σκύλο μου ώστε να χάσει βάρος;

Ο σκύλος σας με την αλλαγή στην αληθινή ωμή διατροφή θα αρχίσει να χάνει έτσι και αλλιώς το περιττό βάρος που έχει αποκτήσει με την κατανάλωση των επεξεργασμένων τροφών που μπορεί να περιέχουν σιτηρά και άλλα συστατικά που χρησιμοποιούνται ως fillers (για να γεμίσουν την τροφή). Με αυτό τον τρόπο διατροφής θα δείτε θεαματική διαφορά στο σώμα του σκύλου σας. Να λαμβάνετε πάντα υπόψιν σας ότι πολύ ενεργά σκυλιά, κουτάβια ή σκύλοι που δεν έχουν στειρωθεί έχουν αυξημένες ανάγκες σε τροφή. Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε το βάρος του σκύλου σας, την ενέργεια και την ζωτικότητα του ώστε να διατηρηθεί στα σωστά για την ηλικία του και την ράτσα του κιλά.

Μπορείτε να μαγειρέψετε την ωμή τροφή σας;

Μπορείτε να την θερμαίνετε μέσα σε ένα ταψάκι (όχι μικροκύματα καθώς μειώνουν την θρεπτική αξία πάρα πολύ), όμως, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι τα γεύματα θα είναι πλήρη και ισορροπημένα, μετά το μαγείρεμα, καθώς είναι σχεδιασμένα να δίνονται ωμά. Ίσως επιλέξετε να την θερμάνετε λίγο στην διαδικασία της μετάβασης για να δοθεί σταδιακά ωμή στον σκύλο σας.

Είναι δική σας απόφαση καθώς είναι απλό κρέας. Το περιεχόμενο σε οστά είναι πάρα πολύ αλεσμένο ώστε δεν αποτελεί πρόβλημα, όταν μαγειρεύονται.